Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În vacanța de 1 Mai și Paște, mii de români pleacă în străinătate. Care sunt destinațiile favorite

Românii se grăbesc să plece din țară în vacanța prelungită, de 1 Mai și de Paștele Ortodox. Peste 10.000 de oameni au ieșit din țară în ultimele 48 de ore, prin vama Giurgiu. Polițiștii de frontieră au deschis toate arterele pentru mașinile mici și sunt pregătiți chiar să relaxeze controalele, pentru a nu-i face pe turiști să aștepte.

Românii pleacă în Grecia, Bulgaria sau Turcia în vacanța de 1 Mai - Paște

Miile de români preferă Grecia, Bulgaria sauTurcia. Autoritățile recomandă turiștilor să pornească de la primele ore ale dimineții pentru a fi siguri că nu vor prinde aglomerație în vămi. Românii care și-au putut lua liber mai devreme de la serviciu se află deja în drum spre destinația favorită de vacanță.

Maria Moiș, jurnalist Euronews: "Prima oprire pe care o fac e aici la plata taxei de pod se poate face doar în acest loc cu cardul sau cash, pentru că nu este încă gata aplicația companiei de drumuri."

Reporter: "Unde mergeți?"

Turist: "La Balcic în Bulgaria."

Reporter: "Ați pornit din timp pentru a scăpa de aglomerație, intenționat?"

Turist: "Exact".

Turist: "Câteva zile până în Turcia, Istanbul."

Reporter: "Ați venit din timp?"

Turist: "Eu tocmai m-am înțeles de la muncă și așa s-a potrivit."

Reporter: "Sunteți fericit că nu stați la coadă?"

Tirist: "Da, chiar ne mirăm".

Turist: "Plecăm în vacanță, în Grecia. Soțul meu fiind grec, mergem acasă, în Salonic."

Poliția de Frontieră Giurgiu este pregătită să relaxeze controalele, pentru ca turiștii să nu aștepte la coadă.

Răzvan Păun, șeful poliției de frontieră Giurgiu: "Ne așteptăm să avem o perioadă destul de încărcată pentru zilele următoare. În condiții în care se ia decizia relaxării controlului la frontieră, se va face identificarea persoanei, fără implementarea în bazele de date. Vor ieși în afara tonetelor, vor solicita documentele de călătorie a persoanelor, vor face controlul autoturismului, iar în condițiile în care nu apar probleme, le va permite ieșirea din țară".

În stațiunile din Bulgaria, în care sunt așteptați cei mai mulți români, au fost luate măsuri suplimentare.

Bogdan Despescu, chestor, secretar de stat în MAI: "Organizarea unor misiuni de patrulare în comun cu partenerii bulgari. Am trimis inclusiv politiști în Bulgaria, care vor acționa cu politiștii din Bulgaria, în stațiunile în care polițiștii români vor fi prezenți."

Pentru a evita aglomerația, o alternativă pentru punctul Giurgiu este Zimnicea. Doar că acolo trecerea este cu bacul și poate fi aglomerat din cauza camioanelor care trec spre Bulgaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE