Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Imagini spectaculoase de la Cincu, cu manevrele militarilor francezi din Forța de reacție rapidă a NATO

Militarii francezi din Forța de reacție rapidă a NATO, trimiși în România după ce Rusia a invadat Ucraina se antrenează intens în poligonul Cincu. În jur de 200 de soldați din Hexagon au fost cantonați acolo. La sfârșitul lunii februarie, la câteva zile de la începerea războiului din Ucraina, NATO a desfășurat pentru prima dată Forța de reacție rapidă pentru apărarea colectivă.

Col. Adrien, militar francez: „S-au antrenat azi cu toate armele pe care le aveau. Am avut trageri cu mortiere, cu rachete anti-tanc, mitraliere și lunetiști”.

Clement, militar francez: „Militari din foarte multe țări vin aici pentru a se antrena împreună. Așa că putem să lucrăm cu armata poloneză, armata română și cu cea americană, bineînțeles”.

Lt.Claire, militar francez: „Azi noi avem ciorbă de fasole, așa îi ziceți voi, e mâncare tipic românească și mai avem pui. Este o ocazie bună să vă descoperim cultura. În baza Mihail Kogălniceanu mâncăm mâncare americană, aici românească și e mai bine. Soldații români din unitatea vecină gătesc mâncarea și ne-o aduc aici. Ei o și servesc, se ocupă de tot”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE