Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medic-șef demis, în Iași: și-a internat, pe banii spitaului, părinții, mai bine de 1.200 de zile

Situație nemaiîntâlnită la cel mai mare spital regional din Moldova. Medicul șef al secției de dermato-venerologie de la spitalul Sfântul Spiridon din Iași a rămas fără funcție după ce și-a internat în clinică părinții mai bine de o mie de zile.

Cât au stat părinții în spital

Conducerea Spitalului Clinic Județead de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași spune că în urma anchetei realizate de comisia de analiză reiese faptul că tatăl medicului a fost internat 927 de zile, în perioada 2016-2022. Acesta a fost spitalizat de 20 de ori, cea mai lungă a fost de 85 de zile. Au existat trei internări care au avut loc la distanță de câteva zile.

Asemănătoare este și situația mamei medicului. A fost internată în perioada 2016-2022. Ea a însumat 302 zile de internare și a fost spitalizată de 12 ori.

Nu au existat teste alergologice

Potrivit conducerii unității medicale, cei doi au fost internați cu diagnostic principal urticarie acută și cronică, acutizată la alimente. Nu au existat teste alergologice sau alte documente care să justifice spitalizarea prelungită a celor doi.

Unul dintre părinți a fost internat și la terapie intensivă atunci când a avut covid, iar acest lucru ar fi putut fi făcut, potrivit conducerii spitalului, într-o altă unitate medicală.

Nou sistem pentru internările de lungă durată

Pe lângă faptul că medicul a rămas fără funcție, nu mai este șef de secție, conducerea spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a hotărât să implementeze în tot spitalul un sistem prin care să se semnaleze înternările de lungă durată.

Acest lucru va fi analizat în fiecare lună. De asemenea, conducerea continuă verificările contabile, pentru a vedea cât a pierdut spitalul cu aceste spitalizări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE