Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hunter Biden dă în judecată fiscul american, pentru că ar fi dezvăluit ilegal date despre el

Fiul lui Joe Biden, Hunter, a decis să dea în judecată fiscul american (IRS), iar dosarul este deja depus la un tribunal districtual din Washington. Acesta susține că agenți ai fiscului au făcut publice informații confidențiale despre afacerile și taxele lui, în contextul în care era investigat de Camera Reprezentanților.

Hunter Biden solicită despăgubiri de câte 1.000 de dolari pentru fiecare dezvăluire

"Agenții IRS l-au vizat și au căutat să-l facă de rușine pe domnul Biden, prin declarații publice către mass-media, în care ei și reprezentanții lor au dezvăluit informații confidențiale despre problemele fiscale ale unui cetățean privat.

Este un atac asupra drepturilor domnului Biden, care implică dezvăluirea publică a informațiilor sale fiscale confidențiale în peste 20 de interviuri televizate la nivel național și nesancționate de Congres și a numeroase declarații publice. Nicio agenție guvernamentală sau agent guvernamental nu are libertatea să-i încalce drepturile efectiv din cauza a cine și a ceea ce este Hunter Biden", se arată în dosar.

Biden solicită dezvăluiri de 1.000 de dolari pentru "fiecare dezvăluire neautorizată din declarația sa fiscală", precum și despăgubiri pentru costurile procesului.

Hunter Biden a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, pentru că și-ar fi cumpărat o armă de foc pe vremea când consuma droguri, deși acest lucru era interzis. Cu toate că ajunsese la un acord de recunoaștere a vinovăției pentru a evita Tribunalul, acesta a picat în cele din urmă. În vârstă de 53 de ani, Hunter Biden este primul fiu al unui șef de stat american care este judecat chiar în timpul mandatului acestuia. Joe Biden se confruntă și el cu acuzații de corupție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE