Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Comisioanele bancare nu vor crește". Anunțul Guvernului după întâlnirea cu Asociația Română a Băncilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, în urma căreia părțile au convenit să nu se majoreze comisioanele nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice, în ciuda măsurilor fiscale adoptate recent. În acest sens, Guvernul a emis un comunicat.

Guvernul spune că băncile nu vor majora comisioanele

"Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor au convenit ca, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, comisioanele bancare să nu fie majorate.

Punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale pentru combaterea evaziunii și menținerea comisioanelor bancare la nivelul actual au fost principalele teme discutate la întâlnirea între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor.

Șeful Executivului și reprezentanții Asociației Române a Băncilor au convenit ca, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, comisioanele bancare să nu fie majorate.

”România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale și forță de muncă bine calificată, investiții străine în creștere și un nivel ridicat al investițiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului și cei ai Asociației Române a Băncilor au stabilit un mecanism permanent de consultare, la care să participe și Banca Națională a României.

Din partea Guvernului, la întâlnire au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu", se arată în comunicatul Guvernului.

Reprezentații băncilor încă nu au oferit un punct de vedere oficial. Numai că, teoretic, Asociația Română a Băncilor (ARB) nu ar avea cum să impună băncilor nimic din acest punct de vedere, din moment ce ARB este doar o asociație. Rămâne ca băncile să ofere o reacție.

Această întâlnire vine în contextul în care Marcel Ciolacu a discutat despre măsurile privind limitarea plăților cash, ca metodă de a diminua evaziunea fiscală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE