Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul alocă mai mulți bani prin programul IMM Invest. Nicolae Ciucă: „Facilităm accesul investitorilor la finanțare prin majorarea plafonului”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, că va fi majorat plafonul total al garanțiilor prin programul IMM Invest cu peste 10 miliarde de lei.

La începutul ședinței de Guvern, Nicolae Ciucă a afirmat că sprijinirea mediului de afaceri reprezintă „singura noastră soluție în momentul de față, astfel încât să menținem economia în echilibru și să asigurăm creșterea economică și a veniturilor la bugetul de stat”.

„Prin rectificarea bugetară am crescut fondul pentru investiții. A ajuns la 91 de miliarde de lei.

Azi vom aproba o OUG prin care ne propunem să facilităm accesul investitorilor la finanțare prin majorarea plafonului total al garanțiilor prin programul IMM Invest cu peste 10 miliarde de lei”, a precizat Nicolae Ciucă.

https://youtu.be/rUFTYdlZ6yM

Guvernul alocă mai mulți bani prin programul IMM Invest. Domeniile care vor beneficia de sprijin

La rândul său, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a explicat că este nevoie ca Guvernul să sprijine mediul economic.

„Este evident că e necesar ca economia să primească stimuli și pe a doua jumătate a anului pentru că am văzut ce a însemnat curajul de a da bani în economie în primul semestru când rezultatele economice nu au întârziat să apară.

Având în vedere succesul programului IMM Invest Plus cu toate subprogramele sale IMM Prod, Garant Construct, Inovation și Agroinvest, am considerat necesar, dar și din discuțiilor cu operatorii economici să propunem suplimentarea acestui program pentru a asigura finanțare și pe partea a doua a anului.

Acești bani se vor duce în zona de producție, procesare. Vor ajuta și partea din sectorul construcțiilor unde avem de recuperat partea de început a anului când au fost o serie de distorsiuni pe piață datorate creșterii prețurilor la materialele de construcție.

Acesta este suportul pe care statul îl dă în economie care cu siguranță va întoarce rezultate pozitive în ceea ce privește PIB și menținerea locurilor de muncă”, a concluzionat ministrul Finanțelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE