Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertisment MAE: Risc de blocaje majore ale zborurilor înspre și dinspre Spania

Cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească înspre și dinspre Regatul Spaniei, pe cale aeriană, sunt avertizați că mai multe organizații sindicale au anunțat o grevă a însoțitorilor de zbor, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Compania aeriană vizată este RYANAIR, iar greva se va desfășura în zilele de 24, 25, 26, 30 iunie, precum și în perioada 1 - 2 iulie 2022, pe toate intervalele orare. Greva va avea loc la cele 10 baze situate în Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza.

MAE avertizează că pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată.

În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, consultând pagina web și/sau contactând direct operatorul de zbor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid la +34 91.734.4004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE