Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecia: Parcurile şi pădurile din jurul Atenei, închise din cauza riscului extrem de incendiu

Protecţia Civilă din Grecia a declarat vineri stare de alertă la Atena din cauza riscului extrem de incendii şi a dispus închiderea parcurilor şi pădurilor din împrejurimi pe fondul temperaturilor ridicate care, conform prognozelor, vor ajunge din nou la 40 de grade Celsius, informează EFE.

În alte şapte regiuni din centrul şi sudul ţării, precum şi în insulele Lesbos şi Chios, autorităţile elene au avertizat asupra riscului foarte ridicat de incendii.

Începând de vineri, autorităţile vor interzice circulaţia vehiculelor şi accesul amatorilor de drumeţii în parcurile naţionale, pădurile şi alte "zone vulnerabile" din aceste regiuni, conform Protecţiei Civile.

Departamentul de pompieri din Grecia a înregistrat începând de miercuri, de la ora locală 18:00, până joi, la aceeaşi oră, 64 de incendii în întreaga ţară, dintre care 57 au fost stinse înainte de a se extinde.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (EMY), temperaturile ridicate vor fi însoţite de vânturi puternice, care reprezintă un risc suplimentar pentru incendiile active pe teritoriul ţării.

Temperaturile, care în această perioadă a anului variază de obicei între 20 şi 33 de grade Celsius, au depăşit săptămâna trecută 40 de grade Celsius în mai multe zone din Grecia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE