Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecia dizolvă Parlamentul și convoacă alegeri parlamentare pentru 21 mai

Preşedintele Greciei a aprobat sâmbătă cererea premierului Kyriakos Mitsotakis de a dizolva parlamentul şi de a organiza alegeri la 21 mai, în timp ce ţara se pregăteşte pentru un scrutin care nu se aşteaptă să dea un câştigător absolut

Ulterior, într-un mesaj televizat, Mitsotakis, a subliniat că Grecia "are nevoie de o perspectivă clară asupra cursului său și de soluții clare în conducerea sa.

“Sper că vom avea o perioadă preelectorală calmă şi fructuoasă pentru binele ţării”, i-a spus Sakellaropoulou premierului conservator, lansând o perioada de patru săptămâni de campanie politică.

El a subliniat, de asemenea, principalele realizări ale guvernului său și a vorbit despre principalele sale obiective pentru următorii patru ani.

El conduce partidul Noua Democrație, care a câștigat alegerile anticipate convocate în iulie 2019, înlăturând Syriza, condusă de Alexis Tsipras, de la putere.

Cele două partide rămân favorite în perspectiva alegerilor, partidul de guvernământ având un avans de 4% în sondaje, potrivit National Herald.

Pe locul al treilea în sondaje se află o grupare de centru-stânga, Pakos-Kinal, condusă de Nikos Androulakis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE