Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google Tech Lab la UPB. Studenții Politehnica București vor avea acces la tehnologiile Google

Un hub dedicat studenților care vor să-și dezvolte abilitățile digitale și antreprenoriale a fost lansat astăzi în cadrul Universității Politehnica din București, în parteneriat cu Google. Prin intermediul programului, studenții vor avea acces la cursuri și workshop-uri, școli de vară, programe de internship sau granturi pentru a-și deschide propriile afaceri.

Este al nouălea laborator de acest tip pe care compania îl deschide în cinci centre universitare din țară.

Marketing digital, programare, siguranță online

Pentru a contribui la dezvoltarea următoarei generații de antreprenori digitali, într-o societate care va fi dominată de tehnologii precum inteligență artificială și cloud, la Facultatea de Automatică și Calculatoare a fost lansat Google Lab. Parte a proiectului Atelierul Digital, hubul dedicat studenților UPB este al nouălea lansat din 2017 și până în prezent în cinci centre universitare din țară.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București: ”Este foarte important ca aceste companii să vină alături de noi și ceea ce ele oferă să ajungă cât mai repede la profesori și elevi. Noi am deschis ușile și am creat un mediu atractiv deopotrivă pentru studenți și companii".

Marketing digital, programare, siguranță online și dezvoltarea carierei sunt câteva dintre programele Atelierului Digital, prin care tinerii își pot dezvolta abilități digitale și antreprenoriale.

Elisabeta Moraru, Country Director Google Romania: „Am ajuns în mintea și sufletele și viziunea a peste 500.000 de români, majoritatea studenți, dar și reprezentanți IMM-uri, cei care au venit în programele de training, dar și de mentorat."

Mii de studenți din toată țara au absolvit cursurile Google

Proiectul își propune să creeze o punte între mediul academic și cel privat și să ofere viitorilor ingineri o imagine mai clară asupra evoluției acestei profesii în raport cu progresul tehnologic.

Mihnea Moisescu, decan al Facultății de Automatică și Calculatoare: ”Ne dorim foarte mult ca studenții să ia contact cu aceste tehnologii, ca studenții să se familiarizeze cu ce înseamnă inovația, încă de pe băncile laboratorului, nu doar ale școlii."

Peste 4.500 de studenți din țară au absolvit până acum cursurile pregătite de Google România. Peste 1.600 dintre aceștia sunt de la Universitatea Politehnica din București.

Studentă în cadrul UPB: ”Mi se pare foarte important să avem un laborator de acest gen pentru că putem pune în aplicare toate cunoștințele pe care le învățăm în facultate și sunt tehnice."

Cele mai recente date Eurostat arată că România este în coada clasamentului european la capitolul competențelor digitale. Numai 28% dintre români se descurcă la calculator la un nivel de bază sau peste.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE