Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pixel Fold, primul smartphone pliabil lansat de Google. Telefonul se poate transforma cu ușurință într-o tabletă

După ani de zvonuri și scurgeri de informații, Google a anunțat în sfârșit Pixel Fold, primul său smartphone pliabil. Modelul Fold, în valoare de 1.799 de dolari, este pregătit să se confrunte cu Galaxy Z Fold 4 de la Samsung, iar precomenzile au început pe 10 mai și va fi livrat clienților în iunie, potrivit The Verge.

Deși aceasta este prima încercare a Google de a crea un telefon pliabil, există multe lucruri care s-ar putea să vă placă. Ca gadget general sau dispozitiv pe care îl țineți și îl manipulați în mâini, Pixel Fold este foarte bun - balamaua este rigidă, dar nu este incomodă, iar ecranele arată foarte bine. Aplicațiile și software-ul Google par să funcționeze bine pe el și este probabil ca orice viitoare funcții integrate în Android să fi realizate cu Pixel Fold în prim plan.

Google și-a văzut cea mai mare parte a succesului său cu linia de telefoane Pixel în partea inferioară, dar aceasta este o încercare în direcția complet opusă - un dispozitiv scump, probabil de nișă, care împinge înainte ceea ce poate fi un telefon mobil. Nu este primul concurent în acest spațiu, dar Google este încă la început pentru a avea un impact covârșitor asupra acestei categorii.

Dintre cele două stiluri de dispozitive pliabile cu care suntem familiarizați, un flip compact care se deschide pe un telefon de dimensiuni normale sau un telefon de dimensiuni normale care se deschide într-o tabletă mică, Pixel Fold este cel din urmă. Acesta se transformă dintr-un telefon compact, de 5,8 inchi, într-o tabletă de 7,6 inchi datorită ecranului flexibil și a balamalei sale, oferindu-vă un ecran spațios pentru a rula aplicații, a viziona videoclipuri, a vă juca jocuri sau orice altceva doriți să faceți cu un dispozitiv mobil.

Acest tip de design al dispozitivului oferă o mare flexibilitate. Să poți trece de la un telefon care poate fi utilizat cu ușurință într-o singură mână la unul care oferă un ecran uriaș pentru a citi, a utiliza aplicații sau a viziona videoclipuri este destul de plăcut.

Sistemul foto este compus din trei camere. Camera principală are 48MP (f/1.7) şi este secondată de o cameră ultra-wide (f/2.2) şi una tele (f/3), ambele cu 10,8MP. Acesta oferă un zoom optic 5x.

Pixel Fold se bazează pe chipset-ul Tensor G2 şi are 12GB RAM, respectiv 256/512GB spaţiu de stocare.

Bateria are 4.800mAh şi este compusă din două celule, plasate în cele două părţi ale dispozitivului pliabil. Google pretinde că autonomia va depăşi 48 de ore.

Pixel Fold va costa de la 1.800 de dolari şi va fi disponibil din luna iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE