Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Giorgia Meloni a recunoscut eșecul politicii sale de migrație, într-o conferință de presă de aproape trei ore

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a recunoscut eșecul politicii sale de migrație și a declarat că Africa va fi cheia rezolvării acestei probleme cu care se confruntă țara sa. Într-o conferință de presă care a durat aproape trei ore, Meloni a vorbit și despre conflictul din Orientul Mijlociu.

Tradiționala conferință de presă de la finalul anului a premierului italian a fost deja amânată de două ori și a avut loc, în cele din urmă, joi. Amânarea a fost provocată de faptul că prim-ministrul italian, Giorgia Meloni a avut mai multe probleme de sănătate în ultima vreme.

Conferința a fost o ocazie ca premierul să răspundă unui număr mare de întrebări

”A durat aproape trei ore și au fost abordate cele mai importante subiecte, de la starea economiei italiene, până la alegerile europene. Giorgia Meloni a declarat că nu s-a decis încă dacă va candida în cadrul acelor alegeri și a notat că exclude posibilitatea formării unei coaliții cu partidele de stânga.

A continuat apoi cu criza imigrației, care este un subiect foarte sensibil aici, în Italia, din cauza faptului că țara a fost de ceva vreme în prima linie a luptei cu imigrația ilegală. A spus că nu este încă mulțumită de rezultatele obținute de guvern și că trebuie făcute multe în această privință. Potrivit ei, soluția pentru această problemă vine de la posibilitatea de a investi mai multe resurse în externalizarea controlului la frontiere, mai ales când vine vorba de consolidarea mai multor parteneriate cu Africa. Ea a susținut că, de fapt, Africa va fi principala temă de discuție la următorul summit G7, care va avea loc sub președinția italiană.

A vorbit și despre noua reformă constituțională, pe care a propus-o guvernul său și care este dezbătută în Parlament. A susținut că reforma nu va schimba rolul șefului statului, ci, mai degrabă, se va asigura că guvernele italiene viitoare vor dura mai mult”, transmite Giorgia Orlandi, jurnalist Euronews, de la Roma.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE