Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italienii vor primi un bonusuri din partea statului pentru a-şi cumpăra automobile electrice  

Guvernul de la Roma vrea să aloce aproximativ un milliard de euro pentru a-i încuraja pe cetățenii italieni să renunţe la autoturismele cu motoare pe benzină sau motorină, în schimbul vehiculelor electrice, informează publicația Bloomberg.

Italienii obligați să trimită la casare automobilele de tip Euro 2.

Potrivit unui document al guvernului Italian, ministerul industriei de la Roma elaborează un pachet de stimulente financiare de aproximativ 14 mii de euro pentru fiecare italian, cu venit anual mai mic de 30 de mii de euro, care achiziționează automobile electrice noi. Cei care vor beneficia de aceste stimulente financiare vor fi obligați să trimită la casare automobilele de tip Euro 2, care au o vechime de peste 20 de ani.

 Guvernul de la Roma oferă stimulente financiare de aproximativ 14 mii de euro pentru fiecare italian, cu venit anual mai mic de 30 de mii de euro, care vrea să achiziționeze un automobil electric nou.

Parcului auto din Italia, unul din cele mai vechi din Europa

Inițiativa guvernului de la Roma urmărește prin asemenea măsuri financiare să schimbe complet parcul auto din Italia, care este unul din cele mai vechi din Europa, având cel puţin 11 milioane de vehicule Euro 3 şi chiar mai vechi. Totodată, planul executivului Italian vrea să sprijine familiile cu venituri reduse să achiziţioneze autoturisme electrice produse în Italia.  Un purtător de cuvânt de la ministerul italian al industriei a dezvăluit că planul urmează să fie prezentat la o întâlnire cu reprezentanţii industriei auto, care va avea loc în data de 1 februarie.

Executivul italian vrea să sprijine familiile cu venituri reduse să achiziţioneze autoturisme elctrice produse în Italia.  

Cota de piaţă a automobilelor electrice este mai mică în Italia decât în alte mari economii europene.

În 2023, înmatriculările de autoturisme în Italia au crescut cu 19%, până la 1,57 milioane de unităţi. Cu toate acestea, cota de piaţă a automobilelor electrice este mai mică în Italia decât în alte mari economii europene. Decizia guvernului Italian condus de Giorgia Meloni survine totuși pe fundalul încetinirii vânzărilor de automobile electrice în Europa.

Italia urmărește să se conformeze directivelor Uniunii Europene care și-a propus tranziția la energiile nepoluante pe care şi-a fixat-o pentru finalul acestui deceniu. Dar o vânzare la scare mare a automobilelor electrice în spațiul comunitar nu va fi posibilă, dacă Uniunea Europeană nu îşi îmbunătăţeşte politica industrială, iar producătorii auto nu vor reuşi să lanseze în curând vehicule electrice ieftine.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE