Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Semne bune înainte de JO 2024. Gimnasta Sabrina Voinea, dublă medaliată cu argint la Europenele de la Rimini

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a cucerit medaliile de argint în finalele de la sol și bârnă, sâmbătă, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini (Italia).

În finala de la bârnă, românca a fost devansată de italianca Manila Esposito. Podiumul a fost completat de franţuzoaica Marine Boyer. În finala de la sol, Sabrina Voinea s-a clasat tot în spatele Manilei Esposito, în timp ce medalia de bronz a revenit altei italience, Angela Andreoli, transmite Agerpres.

În cadrul aceleiași competiții, Ana Bărbosu a încheiat finala de la sărituri pe locul 4. Aceeași poziție a ocupat-o și Lilia Cosman la bârnă.

Duminică are loc finala pe echipe, România fiind în lupta pentru o medalie.

Sabrina Voinea, optimistă înainte de JO 2024: ”Şi Simone Biles e om, şi eu sunt om. Eu spun că ne vom bate parte în parte”

Sabrina Voinea a fost desemnată sportiva anului 2023 în cadrul Galei Gimnasticii Româneşti. La primirea premiului, în luna februarie, gimnasta s-a arătat optimistă că va lua medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. ”Pot spune că am şanse la medalie la sol şi la bârnă. Va fi greu, dar nimic nu mă va doborî. Şi Simone Biles e om, şi eu sunt om. Eu spun că ne vom bate parte în parte. Ar însemna enorm o medalie olimpică pentru mine, pentru că mi-o doresc de mică”, a declarat sportiva, potrivit eurosport.ro.

Echipa feminină a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după 12 ani de absență, ultima sa prezenţă fiind la Londra, în 2012. Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea, Andreea Preda, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță sunt gimnastele care au adus din nou România la Jocurile Olimpice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE