Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania nu exclude introducerea de controale la graniță pentru a combate migrația ilegală

Publicat de: Euronews

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a anunțat că Guvernul de la Berlin nu exclude posibilitatea de instaura controale staționare la granița cu Polonia pentru a reglementa pătrunderile neautorizate pe teritoriul țării, însă deocamdată se va abține de la aplicarea unei astfel de măsuri, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

"Guvernul federal continuă să monitorizeze cu atenţie evoluţiile la frontiere", a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

De asemenea, oficialul german a evidențiat că Guvernul de la Berlin are în vedere reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne pe alte secţiuni ale graniţelor în ultimă instanţă.

În ultimele luni, în Germania a avut loc o dezbatere politică aprinsă cu privire la numărul crescut al migranţilor fără acte de identitate care au sosit în țără.

Cu prilejul summitului naţional privind refugiaţii care a avut loc la Berlin la 10 mai, Guvernul federal şi Guvernele landurilor au fost de acord să introducă doar controale staţionare, în cazul în care ste absolut necesar, notează sursa citată.

Germania păstrează controalele la frontiera cu Austria

Germania a menţinut astfel de controale la frontieră de-a lungul graniței sale cu Austria din 2015, când zeci de mii de oameni au ajuns în Europa de Vest pe ruta balcanică.

În schimb, celelalte graniţe ale statului german, inclusiv cele cu Polonia şi Republica Cehă, sunt verificate numaim prin controale aleatorii.

Din acest motiv, miniştrii de Interne ai landurilor germane estice Brandenburg şi Saxonia au exercitat presiuni în așa fel încât Nancy Faeser să pună în aplicare controale la frontierele cu Polonia şi Cehia, care au fost de asemenea puncte de trecere pentru migranţii ce s-au îndreptat spre Germania.

Potrivit sursei citat, datele oficiale arată că intrările neautorizate prin Polonia au crescut semnificativ. Din ianuarie până în martie anul acesta, au fost înregistrate 4.013 cazuri, înaintea Austriei, cu 3.674 de cazuri. În aprilie, 2.427 de persoane au intrat în Germania prin Polonia şi 1.298 prin Austria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE