Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Germaniei spune că locul României este în Schengen. Klaus Iohannis: ”Fără îndoială, locul nostru este acolo”

Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, aprecierea pentru susţinerea fermă a Germaniei în subiectul aderării României la Schengen şi şi-a exprimat speranţa că prin demersurile de susţinere a efortului european comun de consolidare a securităţii interne şi a protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene se va finaliza aderarea ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie.

"Am discutat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen şi i-am transmis domnului preşedinte aprecierea pentru susţinerea fermă şi activă a Germaniei în acest dosar.

Sper că prin demersurile noastre de susţinere a efortului european comun de consolidare a securităţii interne şi a protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene vom reuşi să finalizăm aderarea României la Schengen, pentru că locul nostru, fără nicio îndoială, este în Schengen", a spus şeful statului, după întrevederea cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier.

Președintele Germaniei: ”locul României este în Spaţiul Schengen"

La rândul său, Frank-Walter Steinmeier spune că Germania este "de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen".

Frank-Walter Steinmeier se află în vizită de stat în România, pe care a descris-o drept "o vizită la prieteni".

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, el a transmis asigurări că Germania va susţine acest demers.

De asemenea, s-a referit la actuala situaţie de securitate, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

"Unitatea noastră este un atu în aceste vremuri ale provocărilor, aşa cum nu a fost niciodată în ultimele decenii. Vom face faţă împreună acestor provocări" a afirmat preşedintele german, potrivit traducerii oficiale.

Acesta a lăudat modul în care România a primit cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului şi gestionarea tranzitului de cereale din Ucraina.

El a evocat şi lupta cetăţenilor români împotriva comunismului. "România este o ţară cu o mare cultură, cu o istorie bogată", a punctat Frank-Walter Steinmeier.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE