Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aproape 50 de migranți, salvați din Marea Neagră. Printre naufragiați se aflau și patru copii

Nava în care călătoreau înghesuiți 47 de migranți, femei, bărbați și patru copii a fost descoperită la 40 km în largul mării, în zona economică exclusivă a României. 

Andrei Ene, purtător de cuvânt, Garda de Coastă Constanța: ”Au observat că este vorba despre un pescador din lemn, neinscripționat fără steag arborat la bordul căruia se aflau mai multe persoane de origine afro-asiatică. Întrucât nava era supraaglomerată și existau mijloace de supraveghere atunci a devenit pentru Poliția de Frontieră o misiune de salvare a vieții omenești pe mare.” 

Pe lângă femei și bărbați, la bord se aflau și patru copii, iar cu toții erau în mare pericol, așa că o navă de salvare a vieților omenești pe mare a pornit în asistență împreună cu o ambarcațiune a Poliției de Frontieră care au adus ambarcațiunea în siguranță la țărm. Obosiți, flămânzi și însetați, copii au fost coborâți primii, împreună cu mamele lor. 

Cele 47 de persoane au ajuns pe pământ românesc, în acest moment sunt amprentate, identificate sunt asociate medical iar după aceea vor fi predate serviciului de imigrări. 

Mircea Labeș, șef serviciul Imigrări Constanța: ”Colegii mei de la Garda de Coastă gestionează un caz de migrație ilegală pe Marea Neagră, lucrătorii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări desfășoară acțiuni pentru clarificarea situației în funcție de rezultatul verificărilor și de situația fiecărui străin vom decide ulterior măsurile care se vor lua împotriva lor.” 

Andrei Ene, purtător de cuvânt, Garda de Coastă Constanța: ”Întrucât există indicii că aceste persoane, femei bărbați dar și patru copii intenționează să intre ilegal în România, acțiunea este continuată de către polițiștii de frontieră sub coordonarea strictă a procurorilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța.”

Aceasta este prima ambarcațiune cu migranți depistată anul acesta în apele teritoriale românești. Cel mai probabil, migranții de naționalitate siriană și afgană veneau din Turcia cu speranța că vor putea ajunge prin România în statele din vestul Europei. Anul trecut, trei ambarcațiuni cu 150 de migranți la bord au fost depistate în timp ce încercau să intre pe mare în țara noastră. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE