Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania inaugurează o fabrică nouă de muniție pentru aprovizionarea Ucrainei

Consorţiul de arme german Rheinmetall intenţionează să construiască o nouă fabrică în landul Saxonia Inferioară, ceea ce îi va permite să crească substanţial producţia de muniţie de artilerie de calibrul 155 mm, atât de importantă pentru Ucraina, relatează săptămânalul Der Spiegel.

Germania va oferi Ucrainei 700 de mii de obuze calibrul 155 mm până la sfârşitul anului 2024

Consorțiul german intenţionează să investească aproximativ 300 milioane de euro noua fabrică, pentru a produce, începând din 2025, circa 200.000 de obuze de artilerie pe an. Potrivit directorului general al Rheinmettal, Armin Papperberger, consorţiul va fi în măsură să producă aproximativ 700.000 de obuze de calibrul 155 mm până la sfârşitul anului 2024.

Dată fiind importanţa producţiei de muniţii în sprijinul Ucrainei, se aşteaptă ca atât cancelarul german Olaf Scholz, cât şi ministrul apărării Boris Pistorius să participe la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la noua fabrică, programată pentru data de 12 februarie.

Cancelarul Olaf Scholz vrea să crească industria germană de armament

Der Spiegel notează faptul că gestul cancelarului Olaf Scholz de a dori să crească semnificativ industria autohtonă de armament, pe funfalul războiului din Ucraina, este unul neobișnuit pentru un politician german de orientare social-democrată.

Guvernul german prevede acordarea de garanţii pentru achiziţionarea de muniţii şi examinează posibilitatea relaxării restricţiilor legale pentru a permite producătorilor din domeniul apărării să producă pe stoc.

Pe lângă creşterea producţiei de muniţii odată cu această nouă fabrică, Rheinmetall intenţionează să crească producţia de explozibili în fabrici din Germania, Ungaria şi România. Planurile sale includ, de asemenea, construirea unei fabrici de muniţii în Lituania, muniții care vor aproviziona flancul estic al NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE