Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania a naționalizat cel mai mare importator de gaze. Suma plătită pentru a menține industria pe linia de plutire

Guvernul de la Berlin a anunțat miercuri naționalizarea companiei de utilități Uniper, cel mai mare importator de gaz rusesc din Germania. Măsura adoptată pe fondul crizei energetice la nivel mondial are ca scop sprijinirea industriei din cea mai mare economie europeană.

Germania va plăti opt miliarde de euro pentru a cumpăra de la compania Fortum din Finlanda un pachet de 56% din acțiuni. Astfel, va deține 99% din acțiunile companiei Uniper. De asemenea, vrea să facă o injecție de capital de opt miliarde de euro în această societate, a anunțat ministrul german la Economiei, Robert Habeck, conform New York Times.

”Statul va fi face tot ce este necesar pentru a stabiliza companiile și să funcționeze în continuare pe piață”, a explicat oficialul german.

Costul salvării celui mai mare importator de gaze ajunge astfel de 29 de miliarde de euro.

Uniper, cel mai mare importator de gaze din Germania, este al doilea furnizor de energie pentru care Guvernul german intervine pentru a-l salva, pe fondul livrărilor reduse de gaz rusesc.

Autoritățile de la Berlin au plasat vineri o o filială germană a gigantului petrolier rus Rosneft sub administrare fiduciară, în condițiile în care se pregătesc să întrerupă toate importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului. La începutul anului, Guvernul federal german a confiscat

Vineri, Berlinul a plasat o filială germană a gigantului petrolier rus Rosneft sub administrare fiduciară, în timp ce se pregătește să înceteze toate importurile de țiței din Rusia până la sfârșitul anului. La începutul acestui an, guvernul de la Berlin a preluat controlul fostei filiale germane a Gazprom, Gazprom Germania, pentru a-şi securiza aprovizionarea cu gaze naturale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE