Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Gautam Adani nu mai este cel mai bogat om din Asia. A pierdut peste cinci miliarde de dolari într-o singură zi

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Omul de afaceri Gautam Adani din India a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din Asia, după ce capitalizarea bursieră a conglomeratului său a scăzut la 74 miliarde de dolari, în urma unui raport privind vânzările în lipsă, transmite Reuters.

Un raport publicat săptămâna trecută de Hindenburg Research susţinea că acest concern a folosit inadecvat paradisurile fiscale, în timp ce există temeri privind datoria sa ridicată şi capitalizarea bursieră a şapte companii listate Adani.

Grupul Adani Group a dezminţit acuzaţiile, spunând că sunt nefondate şi că a publicat întotdeauna informaţiile necesare pentru autorităţile de reglementare.

Gautam Adani, surclasat de rivalul Mukesh Ambani

În urma declinului de miercuri al acţiunilor, Gautam Adani a căzut pe locul 10 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 84,1 miliarde de dolari, sub a rivalului Mukesh Ambani, preşedintele Reliance Industries Ltd, a cărui avere este estimată la 84,4 miliarde de dolari. Înaintea apariţiei raportului Hindenburg, Adani era pe locul trei.

Acţiunile Adani Enterprises au scăzut miercuri cu 5%, astfel încât pierderile de la publicarea raportului Hindenburg au depăşit opt miliarde de dolari.

Adani Total Gas, o societate mixtă între compania energetică franceză Total şi Adani Group, a avut cel mai mult de suferit în urma raportului privind vânzările în lipsă, pierzând aproximativ 27 miliarde de dolari.

Distribuie

Taguri