Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

GALERIE FOTO Un băiat de 16 ani a tăiat cu o drujbă cel mai fotografiat copac din Regatul Unit, vechi de 300 de ani, de lângă Zidul lui Hadrian

Publicat de: Euronews

Adolescentul a fost arestat, bănuit că a tăiat cu o drujbă unul dintre cei mai fotografiați arbori din Regatul Unit, un arțar cu o vechime de aproximativ 300 de ani, potrivit Euronews.

Nu se știe încă de ce, copilul de 16 ani a doborât „intenționat” arțarul, undeva pe la miezul nopții, folosind o drujbă. În mai multe fotografii, se observă copacul prăbuşit, lângă trunchiul retezat în secţiune orizontală.

VEZI GALERIA
7 imagini

Sursa foto: Profimedia

„Sycamore Gap Tree” a crescut într-un peisaj spectaculos de lângă Zidul lui Hadrian, construcţie ridicată la ordinul împăratului roman Hadrian pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

Arțarul a devenit însă mult mai cunoscut după ce a apărut în filmul Robin Hood: Prince Of Thieves din 1991, în care a jucat actorul Kevin Costner, scrie Euronews.

Poliţia din Northumberland a deschis o anchetă şi a spus că tratează infracţiunea ca pe un „act de vandalism”. Copilul se află în arest și colaborează cu autoritățile. Cei care aveau în grijă copacul și nu numai ei au spus că vestea i-a întristat și revoltat, deopotrivă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE