Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO: O biserică din Alba s-a făcut scrum în noaptea de Înviere. Poliția a deschis dosar penal

O biserică din județul Alba a fost complet distrusă într-un incendiu care a avut loc în noaptea de Înviere.

Autoritățile au demarat o anchetă penală pentru a investiga circumstanțele în care s-a produs acest incendiu.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat, prin 112, duminică dimineață, cu privire la faptul că biserica din lemn din localitatea Ghioncani, comuna Întregalde, a ars, în cursul nopții trecute.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului a rezultat că biserica a ars, în totalitate, a transmis IPJ Alba.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilita ca fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesuspravegheată.

VEZI GALERIA
6 imagini

”În cursul dimineții am fost informați printr-un apel prin SNUAU 112 de catre ingrijitorul bisericii din sat. Ghioncani, com. Întregalde, faptul că, biserica ar fi ars în totalitate.

La față locului s-a deplasat un echipaj de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni pentru stingerea ultimelor focare ramase aprinse și stabilirea cauzei probabile de producere a incendiului în cooperare cu un echipaj din cadrul IPJ Alba.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului a rezultat că biserica a ars, în totalitate, fără a fi înregistrate victime omenești.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, urmând a se stabili cauzele și împrejurările producerii incendiului.”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE