Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Nou bilanț al atacului rusesc asupra unui centru comercial din Harkov: cel puțin 12 morți

Bilanţul loviturilor ruseşti asupra unui hipermarket de produse de bricolaj din Harkov a crescut duminică la 12 morţi, potrivit AFP, citată de Agerpres. Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, cel puțin 200 de oameni se aflau în centrul comercial. El a făcut din nou apel la aliați să ajute țara aflată în război cu mai multe mijloace de apărare antiaeriană. Atacul vine după ce Zelenski a declarat că Vladimir Putin se teme de rezultatul unui summit mondial de pace și de aceea propune negocieri pornind de la liniile actuale ale frontului. O reuniune la care Rusia nu a fost invitată urmează să aibă loc în Elveția la jumătatea lunii viitoare.

Atac rusesc asupra unui centru comercial din Harkov

La acest moment, pe lângă cele 12 persoane ucise, 43 au fost rănite în atac, iar 16 persoane sunt date dispărute, conform unui nou bilanţ comunicat de ministrul de interne Igor Klimenko.

„Pentru ei (ruşii), este o plăcere să dea foc. Ştim cu toţii cu cine avem de-a face. Rusia este guvernată de oameni care vor să fie o normă să ardă vieţi, să distrugă oraşe şi sate, să divizeze popoarele şi să şteargă graniţele naţionale prin război”, a declarat, duminică, Zelenski.

Oficialii ucraineni au precizat că a fost nevoie „de mai mult de 16 ore pentru a stinge incendiul din hipermarket (...) cauzat de loviturile ruseşti ţintite”.

Potrivit pompierilor, incendiul a ars 10.000 de metri pătraţi. Imaginile au arătat clădirea hipermarketului cu un acoperiş distrus, din care ieşea o coloană de fum.

VEZI GALERIA
9 imagini

Agenţia rusă de stat TASS a citat o sursă de securitate rusă spunând că un atac cu rachete a distrus un „depozit militar şi un post de comandă” din clădire.

„Doar nebuni ca Putin sunt capabili să ucidă şi să terorizeze oameni într-un mod atât de josnic”, a spus Zelenski, atacându-l pe președintele rus. Sâmbătă noaptea, un alt atac a lovit centrul Harkovului. 18 persoane au fost rănite într-o zonă în care se află un oficiu poştal, un salon de coafură şi o cafenea, potrivit primarului Igor Terehov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE