Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Legiunea spaniolă sărbătorește Săptămâna Sfântă. Ceremonia are loc în fiecare an și atrage numeroși turiști

Unul dintre cele mai emblematice evenimente ale Săptămânii Sfinte din orașul spaniol Malaga este transferarea, în Joia Mare, a unei statui a lui Iisus Hristos de către Legiunea spaniolă, o unitate de elită a forțelor armate ale țării. Ceremonia începe cu sosirea legionarilor în portul din Malaga, urmată de procesiunea sfântului protector al legiunii.

Sărbătoarea este o tradiție, respectată cu strictețe de localnici

Statuia mai este cunoscută și sub denumirea de Hristos din Mena, după numele creatorului ei, din 1660. În acest an, peste 200 de legionari din Ceuta, un oraș autonom spaniol din nordul Africii, au participat la eveniment.

”Este foarte emoționant. Suntem obișnuiți să venim aici pentru a da tot ce avem mai bun pentru Malaga și pentru Spania,” a explicat Jose Manuel Castillo, membru al Legiunii spaniole.

În timp ce au purtat statuia, trupele au cântat imnul „El novio de la Muerte” (Mirele morții n.r.), urmăriți de mii de oameni care i-au aplaudat. De asemenea, spectatorii au privit impresionați cum trupele ridicau statuia lui Hristos cu o singură mână.

”Pasiunea mea este Legiunea și Hristos, mai ales Hristos din Mena, pentru că este Hristosul nostru, Hristosul Bunei Morți, Hristosul legionarilor. De aceea spun <Trăiască Legiunea și trăiască Spania>,” a explicat Mario Cebrero, pensionar.

VEZI GALERIA
9 imagini

Sursa foto: AP

Mesaj pentru Papa Francisc

Episcopul din Malaga a profitat de ocazie pentru a-i transmite un mesaj Papei Francisc. Acesta și-a exprimat speranța că suveranul pontif se recuperează după problemele de sănătate pe care le-a avut recent.

”Ne-am rugat mult pentru el (Papa Francisc n.r.), pentru că ne temeam că nu va putea fi prezent în Săptămâna Mare. Mulțumim lui Dumnezeu că a reușit să vină. Îl purtăm în inimile noastre. Bineînțeles, îl salutăm și continuăm să ne rugăm pentru el și, de asemenea, pentru toți frații și surorile noastre,” a declarat Jesus Catala, episcopul din Malaga.

Sărbătorile de Săptămâna Sfântă din Malaga, care încep în Duminica Floriilor și se încheie în Duminica Paștelui, atrag în oraș atât turiști locali, cât și străini.

”Este o tradiție pe care o avem înrădăcinată, de la bătrâni până la copii și nepoți. O moștenim de la unul la altul. Și o trăim cu multă emoție, ne implicăm, toată Malaga se implică,” a spus Lourdes Castillo, chelneriță.

Starul de film Antonio Banderas, originar din Malaga, a fost unul dintre cei mai celebri oaspeți care au admirat procesiunea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE