Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gafă în bugetul MAI. Parlamentarii au aprobat un amendament care a mutat fondurile dedicate alegerilor din 2024

Ministerul Afacerilor Interne a rămas, pentru moment, fără bani pentru organizarea alegerilor din 2024.

Asta după ce senatorii și deputații care dezbat proiectul de buget pentru anul viitor au aprobat un amendament al liberalilor prin care se redistribuiau banii din interiorul ministerului pentru alte programe subfinanțate.

Doar că nimeni nu și-a dat seama că se mută fondurile de la organizarea alegerilor. Abia marți, 19 decembrie, au realizat cei de la Ministerul de Finanțe ce s-a întâmplat, așa că, pentru a remedia problema, au decis să-i cheme înapoi pe reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, pentru a modifica amendamentul.

Comisiile reunite de buget-finanţe continuă marţi dezbaterile cu ordonatorii de credite pe marginea proiectului bugetului de stat pe anul viitor.

Depunerea rapoartelor Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu privire la proiectul Legii bugetului de stat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 este prevăzută pentru ora 18,00, după care va începe şedinţa comună în plen a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea şi adoptarea celor două proiecte - dezbateri generale şi dezbateri pe articole şi anexe.

Opoziția a anunțat depunerea a sute de amendamente

USR a anunţat depunerea a 400 de amendamente apreciind că proiectul de buget „este doar un flyer electoral pentru Ciucă şi Ciolacu, un buget care nu are nicio legătură cu situaţia reală şi nevoile reale din societate”.

În cazul AUR este vorba despre mii de amendamente, după cum au declarat reprezentanţii partidului.

Şi Forţa Dreptei a depus mai multe amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2024, propunând eliminarea creditelor bugetare de 313.438.000 lei pentru finanţarea partidelor politice, dar şi suplimentarea cu 700.000.000 lei pentru acoperirea datoriei Primăriei Capitalei către ELCEN.

Votul final ar urma să fie dat miercuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE