Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Tate, prima ieșire din arestul la domiciliu. Procurorii au făcut noi percheziții informatice

După 10 zile petrecute în arest la domiciliu, Andrew și Tristan Tate au avut voie să părăsească locuința. Însă doar pentru o oră. Aceștia au mers la sediul DIICOT, pentru noi percheziții informatice. Mai mulți admiratori au venit să-i susțină.

Mai mulți martori au fost audiați

Frații milionari au ajuns la sediul DIICOT cu mașina avocatului lor după ce procurorii anti-mafia le-au pus sub sechestru autoturismele de lux. De data aceasta, Andrew și Tristan nu au mai purtat cătușe și nici nu au mai fost escortați de polițiști.

La ieșire, frații Tate au fost așteptați de fani care au strigat "Top G", prescurtarea de la "Top Gangster", expresie folosită de tineri pentru a-și arăta admirația față de anumite persoane pe rețelele de socializare.

Noile percheziții informatice au avut loc după ce săptămâna trecută au fost audiați mai mulți martori- apropiați ai fraților Tate, dar și victime.

”Nu cunosc dacă este vreun martor nou, nu am fost înștiințat,” a declarat Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate.

Influența fraților Tate în mediul online

Cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, frații Tate și două complice au fost plasați în arest la domiciul vinerea trecută după trei luni petrecute în arest. Deși controversații influenceri au fost interziși pe rețetele de socializare, internetul este în continuare plin de videoclipuri cu ei. 

Un experiment "SKYNEWS" arată cât de puternică este influența acestora în online. Jurnaliștii britanici au creat un cont fals, al unui băiat de 13 ani. După doar o oră de vizionat la întâmplare filmulețe pe "YouTube Shorts", pe feed, a apărut primul videoclip cu Andrew Tate, postat de un utilizator. Apoi, platforma a generat automat 30 de videoclipuri de pe conturi diferite.

În unul din ele, Andrew povestea cum a dat afară din casă o femeie care lucra pentru afacerea sa cu webcam, iar în altul dădea lecții despre cum să folosești banii ca să manipulezi o femeie. În urma experimentului, platforma a șters conturile mai multor utilizatori care câștigau bani din vizionarea acestor conținuturi periculoase, pe internet.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE