Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andrew Tate, primele declaraţii după a fost plasat în arest la domiciliu alături de fratele său."În arest, m-am concentrat să fac flotări şi să citesc Coranul"

Frații Tristan și Andrew Tate au fost plasați în arest la domiciliu. Curtea de Apel București a decis schimbarea măsurii arestului preventiv în cea a arestului la domiliciu.

01/04/2023 , 00:54

Tristan Tate: "Judecătorii au luat decizia corectă"

Tristan şi Andrew Tate au făcut declaraţii, vineri, spre miezul nopţii, după ce au fost scoşi din Arestul Central al Poliţiei Capitalei şi au fost plasaţi în arest la domiciliu.

"Vreau să spun că astăzi judecătorii au luat decizia corectă. Respect ceea ce au făcut pentru mine. Mergem acasă!", a spus Tristan Tate.

La rândul său, Andrew Tate a făcut o scurtă declaraţie pentru a descrie perioada petrecută în spatele gratiilor.

"Când eram în arest, m-am concentrat să fac flotări şi să citesc Coranul. Când voi ajunge acasă, voi face acelaşi lucru", a afirmat Andrew Tate.

Eugen Vidineac, avocatul fraţilor Tate, a afirmat că decizia instanţei este una corectă.

"Încontinuu am sperat şi ne-am aşteptat la această decizie. Ni se pare o decizie legală, corectă şi temeinică.

Deocamdată ca interdicţie e să ia legătura cu celelalte părţi din dosar, cu martorii din dosar şi să nu părăsească domiciliul fără încuviinţarea organelor judiciare.

Nu avem motivarea decizie, motiv pentru care nu ştim dacă există şi alte interdicţii", a explicat apărătorul fraţilor Tate.

Ştirea iniţială:

Magistrații au judecat contestația față de decizia Tribunalului București de a-i menține în arest preventiv pe frații Andrew și Tristan Tate și pe cele două inculpate românce, în dosarul în care sunt acuzați de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infrațional organizat.

Aceasta este a treia contestație formulată de frații Tate împotriva acestei măsuri. Ei se aflau în arest preventiv de la sfârșitul anului trecut, adică de aproape trei luni.

De asemenea, frații Tate au încercat să iasă din arest preventiv cu o cerere de înlocuire a acestei măsuri, cu cea a controlului judiciar pe cauțiune, însă judecătorii, atât cei de la Tribunalul București, cât și de la Curtea de Apel București, au respins această solicitare.

Frații Tate au fost plasați în arest la domiciliu timp de o lună

Procesul de la Curtea de Apel București a început vineri dimineață și a durat câteva ore. Cel mai probabil, frații Tate au fost audiați și rămâne de văzut în motivarea judecătorilor care au fost argumentele care i-au convins.

Momentan, măsura arestului la domiciliu a fost aplicată până pe data de 29 aprilie. Cel mai probabil, procurorii DIICOT vor cere prelungirea acestei măsuri la Tribunalul București.

Procurorii DIICOT voiau să îi mențină în arest preventiv deoarece desfășoară în continuare activități procedurale în această cauză. Este o anchetă penală în desfășurare.

Frații Tate urmează să fie scoși din arestul central și duși acasă. Ei nu vor avea voie să părăsească domiciliul. Dacă vor încălca această regulă și nu vor fi găsiți acasă de către polițiștii care îi vor verifica, riscă să ajungă din nou în arest preventiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE