Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Maior, campioni europeni de raliuri: "Ne dorim să fim campioni mondiali"

Echipajul românesc format din frații Norbert și Francesca Maior au devenit recent campioni europeni de juniori în FIA ERC Junior. Cei doi s-au impus în Raliul Ungariei și astfel au câștigat titlul de campioni care, printre altele, le asigură și participarea în mondialul de raliuri din 2024.

Norbert și Francesca sunt frați și duc mai departe pasiunea pentru raliuri a familiei Maior. Cei doi sunt și "frați de echipaj" începând cu anul 2018. Un an mai târziu, în 2019, cei doi deveneau campioni naționali la juniori. În 2023 cei doi au concurat atât în întrecerea internă, cât și în campionatul European.

Parcursul acestora a fost unul complicat. Într-un sport în care sunt necesare resurse financiare considerabile, cei doi au apelat chiar la soluția crowdfundingului pentru a-și susține activitatea.

Cei doi au reușit performanța cu un Peugeot 208 Rally4.

„Inclusiv anul acest am avut dificultăți pentru că noi participăm și în național și în ERC. Avem mulți oameni care ne susțin și cred în noi, dar nu atât de mulți cât am avea nevoie ca să fie un program normal în campionatele internaționale. Când am început, nu am avut neapărat resurse. Am început cu podium în Polonia și asta ne-a dat de înțeles că ar trebui să mai mergem la etape. La a treia etapă am încercat să venim cu mai multe resurse și am făcut și crowdfunding. În Suedia am fost cu ajutorul oamenilor și atunci am înțeles că avem șanse reale. Am câștigat un an în Campionatul mondial de raliuri la juniori. Vom fi acolo datorită performanței de anul acesta. E greu să câștigi în primul an. În ERC, am câștigat după trei ani. Mergem cu o șansă mică, dar poate vom fi și campioni mondiali”, spune Norbert Maior.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE