Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța vrea o comunitate europeană a inteligenţei artificiale. Oficial: ”Europa are toate atuurile pentru a câştiga bătălia IA”

Ministrul francez al Economiei a propus înființarea unei ”comunități europene a inteligenței artificiale”. Bruno Le Maire consideră că astfel pot fi coordonate mai eficient mijloacele de inovare în acest domeniu aflat în plină dezvoltare.

”Acest proiect ar reuni cei mai buni cercetători, cei mai buni oameni de ştiinţă, cele mai bune start-up-uri, cele mai bune centre de date în jurul unor principii comune, pentru a preveni derive securitare şi culturale” a precizat ministrul francez al Economiei, într-un interviu pentru Journal du Dimanche, conform Agerpres.

Bruno Le Maire susține că ”Franţa are o perioadă de avans” în ceea ce privește dezvoltarea inteligenței artificiale.

”Trebuie să ghideze Europa spre un proiect ambiţios", a spus Le Maire, conform sursei citate.

”Franţa va rămâne liderul Europei în materie de inteligenţă artificială”

Programul Mistral IA, dezvoltat de Franța, este prezentat ca fiind un exemplu de reuşită în domeniul inteligenței artificiale.

Mistral IA "a găsit în ţara noastră un ecosistem dinamic, fonduri, un model cultural, o dorinţă (...) Franţa va rămâne liderul Europei în materie de inteligenţă artificială dacă ne simplificăm şi mai mult procedurile, dacă punem la dispoziţie capitalurile necesare, dacă apărăm modelul nostru open source", a menționat Bruno Le Maire.

"Europa are toate atuurile pentru a câştiga bătălia IA", a evidențiat oficialul francez.

La jumătatea lui ianuarie, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a cerut UE să-şi "intensifice eforturile" pentru a nu rămâne în urmă în domeniul IA. Două săptămâni mai târziu, statele membre au aprobat o primă lege pentru reglementarea IA, ţinând cont în acelaşi timp de nevoile start-up-urilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE