Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța se gândește să reintroducă masca obligatorie în mijloacele de transport în comun

Aproape nimeni nu mai poartă mască în transportul public din Franța, în ciuda recomandărilor guvernamentale în acest sens. Ministrul francez al sănătății, François Braun, a sugerat că țara ar trebui să revină „la bunele obiceiuri ale măsurilor de protecție”. El a făcut acest comentariu în timp ce vizita un spital din Paris.

„Le cer oamenilor să poarte masca în mijloacele de transport în comun, așa cum am mai spus, în locurile în care suntem apropiați, Este într-adevăr o responsabilitate a noastră, a tuturor, și a tuturor cetățenilor noștri. Să revenim la bunele obiceiuri ale măsurilor de protecție,” a declarat François Braun.

Iarna favorizează răspândirea virușilor

Cu toate acestea, oamenii spun că sunt obosiți de restricțiile cauzate de pandemie.

Edy Paulo Miguel este consultant la LVMH. El a vorbit cu AFP într-o stație de metrou din Paris:

„Ar trebui ca [purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun] să devină obligatorie? Aceasta este o mare întrebare. Personal, cred că trebuie să găsim o soluție pentru a ne obișnui cu COVID, pentru că avem impresia că vine și pleacă, vine și pleacă. Cred că a o face obligatorie este un pic dificil, pentru că astăzi oamenii s-au săturat de toată situația. Iar pentru mine, personal, nu ar trebui să devină obligatoriu,” a explicat Edy Paulo Miguel.

Dar, pe măsură ce se instalează iarna, noile cazuri de gripă, COVID-19 și bronșită sunt în creștere, în special la copii, iar acest lucru pune deja sistemul de sănătate francez sub presiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE