Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franţa lansează o noua campanie de vaccinare împotriva COVID pentru persoanele vulnerabile

Franţa a lansat luni o nouă campanie de vaccinare împotriva COVID, menită să consolideze protecţia în rândul celor mai vulnerabile persoane, campanie care a fost devansată din cauza unei creşteri a numărului de cazuri de boală.

Această nouă campanie ar fi trebuit să înceapă pe 17 octombrie, dar a fost devansată cu două săptămâni în faţa unei creşteri a circulaţiei virusului - inclusiv a noilor variante - şi a spitalizărilor, potrivit Agerpres.

Deşi autorităţile nu mai ţin statistici privind pandemia şi nu mai colectează decât date de la serviciile de urgenţă, agenţia de stat Santé Publique France a recunoscut "o circulaţie susţinută a virusului" şi o creştere cu 30 % a numărului săptămânal de consultaţii la urgenţe pentru suspiciune de COVID, după cum a detaliat într-un buletin din 25 septembrie.

Autorităţile sanitare recomandă să se vaccineze persoanele de peste 65 de ani, precum şi persoanele de orice vârstă cu probleme cardiovasculare sau respiratorii, imunodeficiente sau femeile însărcinate.

De asemenea, noua doză de vaccin este recomandată celor care locuiesc sau au contact frecvent cu persoanele cele mai expuse la risc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE