Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța - Germania 0-2 și Anglia - Brazilia 0-1, amicale de gală, cu reușite istorice. Ce au făcut adversarele României

Au fost meciuri amicale de gală sâmbătă seară. Vicecampioana mondială din decembrie 2022, Franța, s-a înclinat în fața Germaniei, scor 0-2.

La Lyon, în fața propriilor spectatori, francezii au luat gol după doar 7 secunde de joc. L-a reușit Florian Wirtz (20 de ani), cu o excecuție superbă de la 25 de metri.

Franța - Germania 0-2

Execuția mijlocașului ofensiv de la Leverkusen a egalat recordul stabilit de Lukas Podolski în 2013 pentru cel mai rapid gol din istoria naționalei Germaniei și din istoria meciurilor între echipe naționale.

La patru minute după pauză, atacantul lui Arsenal, Kai Havertz (24 de ani), a stabilit scorul final. Trupa antrenată de Didier Deschamps a părut neputincioască în fața organizării foarte bune a nemților, puși bine în teren de Julian Nagelsman. Pentru ei, a fost o bună partidă de verificare, mai ales că nu au meciuri oficiale dacă avem în vedere că germanii organizează Euro 2024 și sunt calificați din postura de țară-gazdă.

  • Euro 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie.

Anglia - Brazilia 0-1. Performanță pentru Endrick

Într-un alt amical de gală, Anglia a fost învinsă de cvintupla campioană mondială Brazilia, scor 0-1, chiar pe Wembley. Sub comanda noului selecționer Dorival Junior, brazilienii au marcat singurul gol prin puștiul Endrick, la a treia lui selecție pentru naționala Selecao. El a intrat pe teren în minutul 71 și a înscris peste mai puțin de zece minute.

Endrick a debutat în echipa mare a Braziliei în noiembrie 2023, contra Columbiei, meci pierdut cu 1-2. La acea vreme, atacantul lui Palmeiras a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat pentru Brazilia în secolul XXI, la 17 ani, trei luni și 27 de zile. Acum, la golul cu Anglia, Endrick are 17 ani și 246 de zile și a devenit cel mai tânăr marcator într-un meci internațional pe celebrul Wembley.

În plus, Endrick a devenit cel mai tânăr jucător care marchează pentru naționala Braziliei, după 1994, de la performanța lui Ronaldo.

Din vară, imediat după ce va împlini 18 ani, el va ajunge la Real Madrid, care i-a achitat deja lui Palmeiras 7,5 milioane de euro. Asta pentru că, în precontractul semnat, există o clauză conform căreia Real Madrid trebuie să plătească 2,5 milioane de euro de fiecare dată când Endrick marchează cinci goluri. Iar el are deja 18 goluri în 66 de meciuri oficiale pentru echipa mare a lui Palmeiras. Însă clauza precizează că suma va fi plătită pentru un număr maxim de 25 de goluri. Suma de transfer va fi de 45 de milioane de euro, conform publicației de specialitate Transfermarkt.

6 secunde, cel mai rapid gol din istoria meciurilor între echipe naționale

Cel mai rapid gol din istoria meciurilor între echipe naționale l-a reușit austriacul Christoph Baumgartner. Atacantul de 24 de ani de la Leipzig a înscris în secunda 6 a amicalului cu Slovacia, viitoarea adversară a României din grupele Euro 2024. Slovacia - Austria s-a terminat 0-2, după ce Weimann a închis tabela în minutul 82.

O altă adversară a României la Euro 2024, Belgia, a obținut un modest 0-0 în deplasarea cu Irlanda, ceea ce a dus la critici pentru elevii lui Domenico Tedesco.

În alte meciuri amicale, Danemarca - Elveția 0-0, Tunisia - Croaţia 0-0 (4-5 la loviturile de departajare), Uruguay - Țara Bascilor 1-1 (Vecino 46 / Djalo 44).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE