Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO Un pilot a întors avionul astfel încât pasagerii să poată vedea aurora boreală pe cerul din Marea Britanie

Pasagerii unui zbor pe ruta Reykjavik-Manchester au avut parte de o experiență unică. Oamneii s-au putut bucura de o priveliște incredibilă, mulțumită pilotului care a întors aeronava pentru ca aceștia să poată observa aurora boreală, un fenomen spectaculos care a fost vizibil pe cerul nopții.

Cerul a fost pictat în culori spectaculoase de violet, roz și verde, spre surprinderea pasagerilor și a întregului echipaj aflat la bordul aeronavei.

Unul dintre pasagerii aflați la bord a postat pe Twitter imagini însoțite de mulțumiri aduse pilotului care a făcut posibil totul: „Mulțumim mult al EZY1806 de la Reykjavik la Manchester, care a efectuat o întoarcere de 360 grade la mijlocul zborului pentru a se asigura că toți pasagerii pot vedea incredibila Aurora Nordică”.

Cum a arătat traseul aeronavei pe radar

Ruta aeronavei a fost înregistrată și de FlightRadar24 care a arătat locul exact în care avionul a făcut cale întoarsă pentru a surpinde aurora boreală.

„Piloții au nevoie de perimisiune pentru o asemenea manevră?”, a întrebat un utilizator pe Twitter.

„Piloții vor informa ATC (controlul traficului aerian) pentru a se asigura că este sigur de executat”, a răsuns FlightRadar.

Experiența unică a marcat una dintre cele două nopți în care aurora boreală a putut fi văzută în Marea Britanie.

În timp ce nordul Scoției a fost cel mai bun loc pentru a surprinde fenomenul natural, spectacolul a putut fi văzut și în unele regiuni din sudul Angliei, cum ar fi Kent și Cornwall.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE