Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul primar Gheorghe Nichita, condamnat definitiv la 5 ani închisoare pentru folosirea Poliţiei la spionarea amantei

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale, relatează Agerpres.

Gheorghe Nichita se întoarce astfel în penitenciar, el fiind eliberat condiţionat în octombrie 2021, după ce a executat doar o mică parte din cei cinci ani închisoare primiţi într-un dosar de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.

Condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în Dosarul „Amanta”

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani și două luni de închisoare, patru pentru instigare la abuz în serviciu și un an și două luni pentru pentru supravegherea ilegală. Judecătorii de la Curtea de Apel au dispus desființarea sentinței originale, care includea fapte care între timp s-au prescris.

Împreună cu Gheorghe Nichita a mai fost condamnat la patru ani de înschisare cu executare și fostul șef al Poliției Local, Liviu Hliboceanu, tot pentru abuz în serviciu.

Dosarul „Amanta” a fost deschis încă din anul 2015, de când Gheorghe Nichita era încă în funcția de primar al municipiului Iași. Atunci, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat că a pus la cale un plan de supraveghere a amantei sale din Primărie cu ajutorul a doi angajați ai Poliției Locale Hliboceanu și Ștefan Avîrvarei, care era la acea vreme șeful departamentului de urbanism.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE