Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a trecut de la critici la amenințări după un tweet postat de ambasada SUA în Rusia

Publicat de: Oana Stoica

Tot ce a făcut Ambasada SUA în Rusia a fost să posteze un mesaj pașnic pe contul său de Twitter. În videoclipul atașat la tweet se putea citi: „Nu credem că ceea ce se întâmplă este demn de voi și suntem solidari cu fiecare dintre voi”, potrivit Euronews.

Videoclipul arăta o pancartă „Nu războiului” pe un zid rusesc și implora poporul rus să se distanțeze de campania brutală a lui Vladimir Putin care devastează Ucraina.

În videoclip apar favoriți culturali, precum Fiodor Dostoievski, și liderii politici Leonid Brejnev, Mihail Gorbaciov și Boris Elțîn, pentru a întări comunitatea intelectuală și politică comună dintre SUA și Rusia. Putin a lipsit cu desăvârșire dintre liderii afișați.

Un alt lider rus care nu a fost inclus în videoclip a fost Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, care a fost președinte între 2008 și 2012 și prim-ministru între 2012 și 2020.

Reacția lui Dmitri Medvedev

Fostul președinte rus a scris o postare amenințătoare pe canalul său Telegram. Medvedev i-a certat pe americani pentru „stilul lor iezuit josnic” și pentru ceea ce el a considerat a fi un grad extrem de ipocrizie.

El a catalogat videoclipul ca fiind asemănător cu opera propagandistului nazist Joseph Goebbels și a jignit guvernul american.

De la critici, la amenințări

Medvedev a declarat că, în opinia sa, „cadoul de Anul Nou” al Rusiei a fost „un set de rachete Zircon care au plecat (...) spre țărmurile țărilor NATO”.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, Medvedev a declarat că plecarea fregatei multifuncționale Amiral Gorshkov cu rachete hipersonice Zirkon în serviciu va „aduce în atenție pe oricine care ar reprezenta o amenințare directă la adresa Rusiei”.

El a făcut apoi referiri la faptul că rachetele ar putea fi amplasate la o distanță de până la 160 kilometri de coasta SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE