Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat din închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost eliberat condiţionat din închisoare. Acesta executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 7 luni şi 10 zile de închisoare, primită după ce a fost prins de două ori conducând fără permis.

Judecătorii de la Tribunalul București au respins miercuri contestația procurorilor și au confirmat decizia de eliberare emisă pe 7 martie de Judecătoria Sectorului 5. Această hotărâre este finală.

Dănuț Lupu a fost condamnat pe 2 octombrie 2023 de Curtea de Apel București la o pedeapsă de 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, deoarece instanța a stabilit că este recidivist.

Acesta a fost aproape de libertate în luna martie, însă procurorii de la Parchet au făcut apel, iar la rândul său, Lupu a făcut recurs.

„În dosarul penal 5591/302/2024 condamnatul Lupu Dănuț. Respinge contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București împotriva sentinței penale nr. 651/07.03.2024 a Judecătoriei Sectorului 5 București de eliberare Condiționată.” - se arată în decizia instanței.

Care a fost parcursul procesului

Procesul începuse la Judecătoria Cornetu, unde îşi recunoaşte faptele, dar invocă din nou probleme medicale, respectiv că se grăbea să ajungă la spital.

Judecătorul de la Cornetu consideră că faptele săvârşite de fostul fotbalist nu sunt grave, notând că: „În privinţa urmărilor, instanţa constată că acestea s-au rezumat la pericolul abstract pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi nici nu există indicii din care să rezulte că inculpatul ar fi condus agresiv sau periculos”, „se reţine că acesta a avut o atitudine sinceră, de recunoaştere a faptei, colaborând cu organele judiciare”.

Magistratul îl condamnă pe Dănuţ Lupu la o pedeapsă minimă de 4 luni închisoare, însă constată că fostul fotbalist are cazier judiciar şi, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din septembrie 2017, este nevoit să aplice pedepse cu executare atât pentru primul dosar, cât şi pentru al doilea, având în vedere că Dănuţ Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere.

Cele două pedepse sunt contopite şi la cea mai grea de 6 luni se adaugă un spor de o treime din condamnarea de 4 luni, rezultând în final 7 luni şi 10 zile, cu executare.

Dănuţ Lupu a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, însă fără succes. Magistraţii au respins apărarea fostului fotbalist că a încălcat legea deoarece se grăbea să ajungă la spital.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE