Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Forțele ucrainene vor fi antrenate de armata americană în Germania

Noul antrenament de luptă extins al armatei americane pentru forțele ucrainene a început duminică în Germania. Acesta are scopul de a readuce un batalion de aproximativ 500 de soldați pe câmpul de luptă pentru a lupta împotriva rușilor în următoarele cinci până la opt săptămâni, a declarat generalul Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit.

Milley, care intenționează să viziteze luni zona de antrenament Grafenwoehr pentru a vedea la fața locului programul, a declarat că trupele antrenate au părăsit Ucraina în urmă cu câteva zile. În Germania se află un set complet de arme și echipamente pe care acestea să le folosească.

Care este scopul antrenamentului?

Așa-numitul antrenament cu arme combinate are ca scop perfecționarea abilităților forțelor ucrainene, astfel încât acestea să fie mai bine pregătite să lanseze o ofensivă sau să contracareze orice creștere a atacurilor rusești. Acestea vor învăța cum să se deplaseze mai bine și să-și coordoneze unitățile de mărimea companiilor și batalioanelor în luptă, folosind artileria, blindatele și forțele terestre combinate.

Milley a declarat că antrenamentul complex - combinat cu o serie de arme noi, artilerie, tancuri și alte vehicule care se îndreaptă spre Ucraina - va fi esențial pentru a ajuta forțele țării să recupereze teritoriul care a fost capturat de Rusia în războiul de aproape 11 luni.

„Acest sprijin este foarte important pentru ca Ucraina să se poată apăra”, a spus Milley.

Scopul, a spus el, este ca toate armele și echipamentele primite să fie livrate Ucrainei, astfel încât forțele nou antrenate să le poată folosi „cândva înainte de apariția ploilor de primăvară”.

Statele Unite au instruit deja peste 3.100 de soldați ucraineni

Noua instrucțiune survine în timp ce forțele ucrainene se confruntă cu lupte aprige în estul provinciei Donețk, unde armata rusă a afirmat că deține controlul asupra micului oraș de exploatare a sării Soledar. Ucraina afirmă că trupele sale continuă să lupte, dar dacă trupele Moscovei preiau controlul asupra Soledar, acest lucru le-ar permite să se apropie mai mult de orașul mai mare Bahmut, unde luptele fac ravagii de luni de zile.

Rusia a lansat, de asemenea, un amplu baraj de raiduri cu rachete, inclusiv la Kiev, în orașul Harkov din nord-estul țării și în orașul Dnipro din sud-est, unde numărul morților într-o clădire de apartamente a ajuns la 30.

Statele Unite au instruit deja peste 3.100 de soldați ucraineni cu privire la modul de utilizare și întreținere a anumitor arme și alte echipamente, inclusiv obuziere, vehicule blindate și sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate, cunoscut sub numele de HIMARS. Alte națiuni desfășoară, de asemenea, instruiri cu privire la armele pe care le furnizează.

Milley a declarat că SUA făcea acest tip de antrenament înainte de invazia rusă din februarie anul trecut. Dar odată ce a început războiul, Garda Națională a SUA și forțele pentru operațiuni speciale care făceau antrenamente în interiorul Ucrainei au părăsit toate țara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE