Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

FMI vine în România. Experții vor analiza situaţia economiei locale

Publicat de: Euronews

O echipă a Fondului Monetar Internațional va fi la București începând de luni, pentru analiza anuală a economiei românești.

Experții FMI vor participa la discuții cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a României și ai altor agenții guvernamentale.

Scopul este de a elabora recomandări generale care să ghideze politicile monetare, financiare şi economice pentru asigurarea stabilităţii şi evoluţiilor pozitive în economia națională.

La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre.

Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei.

Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, odată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE