Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Flori pentru speranță: Artiștii pictează floarea-soarelui pe vehiculele distruse în Irpin

„Flori pentru speranță” este o inițiativă care are loc în orașul ucrainean Irpin, devastat de război. Voluntarii iau vehicule arse și distruse și le transformă în opere de artă emoționante.

Ca parte a proiectului, voluntarii au pictat floarea-soarelui, floarea națională a Ucrainei, în jurul orașului, în încercarea de a strânge fonduri pentru a ajuta la reconstrucția orașului.

La începutul lunii martie, Irpin, situat la o aruncătură de băț de Kiev, a fost ocupat de trupele rusești timp de trei săptămâni.

În acest timp, peste 100 de clădiri au fost distruse și 269 de persoane au fost ucise, potrivit autorităților.

Un simbol al comemorării

Proiectul artistic a fost inițiat de Trek Thunder Kelly, un artist din Los Angeles, care s-a declarat afectat de atrocitățile pe care le-a văzut petrecându-se la Bucha.

Scopul său este de a oferi o distragere a atenției în mediile devastate de război și de a strânge fonduri pentru ajutor umanitar.

El și mai mulți ucraineni au pictat floarea-soarelui în locuri aprobate, pe vehicule aruncate și arse, în tot orașul.

Roman Yanko și mama sa, Olena Yanko, o artistă în vârstă de 32 de ani, se numără printre cei care au fost implicați în acest proiect.

Yanko a explicat că floarea-soarelui are o semnificație specială: „Este simbolul comemorării celor care au murit (în război)”.

Operele de artă vor fi vândute sub formă de NFT-uri pe blockchain, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru proiecte umanitare locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE