Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiul unei judecătoare din Gorj ar putea fi eliberat. Motivul: "A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieții sale"

Fiul unei judecătoare din județul Gorj ar putea fi eliberat condiționat, deși inițial fusese condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă. Printre motivele invocate de Judecătoria Craiova se numără faptul că acesta "a stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieții sale".

Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu, a fost găsit vinovat după ce a lovit mortal cu mașina o femeie în localitatea Novaci. El a fost închis în penitenciarul din Târgu-Jiu, însă ar putea fi eliberat condiționat după un an de detenție. Cel puțin, așa au decis magistrații de la Judecătoria din Târgu-Jiu, însă procurorii au contestat această hotărâre. O decizie finală în acest caz se va lua în data de 13 septembrie, atunci când cazul va fi judecat de Tribunalul Gorj.

Motivul invocat de magistrați

Tot la Tribunalul Gorj activează și mama acestuia, Elena Dafinescu. În motivarea judecătorilor de la Judecătoria din Târgu-Jiu aceștia au transmis faptul că Mihai Dafinescu a stat în detenție în "perioada cea mai frumoasă a vieții sale":

"Petentul a stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieții sale, considerată etapa de grație în existența oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înțelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce privește viitorul adeseori lipsește. (...) Și-ar dori să poată întoarce timpul și să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranță l-a marcat pentru tot restul existenței", au spus judecătorii.

Magistrații din Târgu-Jiu spun că acesta nu ar mai trebui să rămână în spatele gratiilor pentru că este un om tânăr, care cu siguranță regretă fapta pe care a comis-o.

Polițiștii l-au căutat toată noaptea, pentru că acesta a plecat de la locul accidentului. Mihai Dafinescu s-a predat a doua zi, după aproape 11 ore de la accident. Chiar și atunci, aparatul etilotest a arătat o concentrație de 0,05 ml alcool pur în aerul expirat.

Mihai Dafinescu are acum 28 de ani. El a fost condamnat inițial la 4 ani și jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE