Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul „Exorcistul Papei”, inspirat din realitate. Preotul catolic Gabriele Amorth ar fi efectuat 160.000 de exorcizări

Preotul catolic Gabriele Amorth este sursa de inspirație a filmului „Exorcistul Papei”, care îl are în rol principal pe Russell Crowe. În anul 2000, preotul a spus că a efectuat peste 50.000 de exorcizări, iar până la moartea sa din 2016, la 91 de ani, această cifra ar fi ajuns la 160.000.

Filmul horror „Exorcistul Papei”, care s-a lansat în aceasta săptămână, povestește una din cea mai dificile exorcizări efectuate de părintele Amorth. Acesta s-a născut în Modena, Italia, în 1925. A fost hirotonit ca preot romano-catolic în 1954 și numit exorcist al Diocezei de Roma în 1986, pe vremea lui Papa Ioan Paul al II-lea.

Părintele Eddie Siebert, producător executiv al filmului: ”Această poveste mi-a fost spusă de unul dintre colegii mei, Michael Kaczmarek, care este și producător al acestui film. El mi-a spus: „Uite, cred că ar trebui să facem un film despre părintele Gabriel Amorth. Și a spus: „Știi, acesta este un personaj care va fi convingător pentru mulți oameni". A fost un om cu credință, un om evlavios, un om devotat care a lucrat cu adevărat cu o mulțime de oameni și a ajutat o mulțime de oameni. Așa că m-am gândit că ar putea fi o poveste foarte bună.”

În filmul „Exorcistul Papei”, a cărui acțiune se petrece în 1987, părintele Amorth, interpretat de Russel Crowe, merge în Spania împreună cu ucenicul său, pentru a investiga cazul de posedare a unui băiat. Acolo acesta descoperă o conspirație veche de secole, pe care Vaticanul a încercat să o ascundă.

Părintele Eddie Siebert, producător executiv al filmului: ”Aceasta este o poveste despre bine și rău. Și, în cele din urmă, cred că este o povest de speranță, pentru că ai un preot care, prin caracterul său, împărtășește cu publicul cât de importantă este credința, iertarea, dragostea.”

Russel Crowe a mărturisit că nu este un fan al filmelor de groază, dar personajul lui Amorth l-a fascinat. Pentru a se pregăti pentru rol, Crowe a citit primele două cărți ale preotului și a vorbit cu oameni care l-au asistat la exorcizări. Actorul s-a declarat captivat de două aspecte ale personajului lui Amorth - puritatea lui de neclintit în credință și simțul umorului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE