Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Documentarul lui Vlad Petri, premiat la Berlinală. Cine a fost marele câștigător al Ursului de Aur 2023

Documentarul "Între revoluții" al regizorului Vlad Petri a luat premiul criticilor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Pelicula regizorului român a fost distinsă cu Premiul FIPRESCI al Berlinalei, acordat de jurnaliști și de critici de film din întreaga lume pentru creatorii de filme inovatoare.

Documentarul "Între revoluții" conține imagini de arhivă din România şi din Iran din perioada 1978-1990, adică dintre Revoluţia Islamică şi cea din `89.

Filmul prezintă corespondența dintre două studente la medicină despărțite de mii de kilometri, dar unite de o prietenie pe viață.

Intenția regizorală este de a readuce aminte de contextul social şi politic de acum aproape 50 de ani. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Vlad Petri a mulțumit întregii echipe alături de care a realizat documentarul "Între revoluții".

Cine a câștigat ursul de Aur

De altfel, Ursul de Aur i-a revenit documentarului francez "Sur l'Adamant", care urmărește viața unor pacienți internați într-un centru psihiatric din Paris.

Pelicula regizată de Nicolas Philibert documentează viața unor pacienți de la bordul Adamant - un centru de îngrijire plutitor, aflat pe o barjă, pe Sena, în mijlocul Parisului.

”După cum am mai spus-o, este aproape ca un vis și încă nu-mi dau seama ce se întâmplă, este prea devreme. Mă simt măgulit, sunt mândru, sunt mișcat, dar totul este la un nivel abstract”, a declarat Nicolas Philibert, regizor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE