Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Lumea de gheață și zăpadă din Harbin, locul unde milioane de turiști se adună an de an

Festivalul Internațional de Sculptură de Gheață și Zăpadă de la Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, este cel mai mare de acest fel de pe mapamond și atrage an de an turiști din toate părțile lumii. Iar de Revelion, au fost mai mulți ca oricând.

Peste trei milioane de vizitatori au mers în Harbin la Festivalul Internațional de Sculptură de Gheață și Zăpadă, de Anul Nou

În Harbin, în oricare parte ai privi, totul are legătură cu gheața, cu zăpada și cu iarna - în general.

Ca într-un Disneyland strălucitor, înghețat și înzăpezit, așa cum și l-au imaginat organizatorii întâia oară în 1999.

Iar de atunci și până acum, toți cei care ajung în Harbin se simt pe bună dreptate ca într-un basm sau ca într-o lume fermecătoare, care nu are cum să te lase rece vreo clipă... Ba din contră.

VEZI GALERIA
7 imagini

Sursa foto: Profimedia

În fiecare an, pentru ca totul să prindă conturul de poveste, blocurile de gheaţă sunt transportate din râul îngheţat Songhua, aflat în apropiere.

Iar oamenii sunt încântați de tot ceea ce trăiesc acolo. În Harbin, poți te plimbi printre structuri falnice de gheață ca într-o galerie de artă, poți să schiezi, să te dai cu sania trasă de câini sau cu snowmobilul, să iei cina într-un restaurant construit din blocuri de omăt sau să iei parte la un carnaval, la un spectacol sau un concert live, pe lângă parcurile tematice sau sub un foc de artificii.

Cea mai recentă ediţie a evenimentului a atras peste trei milioane de vizitatori în timpul sărbătorii de trei zile de Anul Nou, astfel că veniturile generate din turism au fost de 826 milioane de dolari, a relatat agenţia de presă Xinhua, citată de Agerpres.

E un nou record, pentru că a fost depășit numărul de vizite din 2019, în perioada pre-pandemică.

Parcul Festivalului Gheţii şi Zăpezii a primit peste 160.000 de vizitatori de Anul Nou, adică de peste cinci ori mai mult decât anul trecut.

Creşterea înregistrată în domeniile cazării şi alimentaţiei publice din oraş în timpul perioadei de vacanţă a fost cel puţin dublă comparativ cu anul 2019, a relatat ziarul local Harbin Daily. Departamentul de turism al oraşului a atribuit această creştere popularităţii din ce în ce mai mari de care se bucură Harbin pe reţelele sociale, a relatat agenţia de presă Xinhua.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE