Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul de film de la Berlin. Actorul româno-american Sebastian Stan a câștigat trofeul Ursul de Argint, pentru cel mai bun rol principal

Actorul româno-american Sebastian Stan a câștigat trofeul Ursul de Argint, pentru cel mai bun rol principal, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Stan a primit distincția pentru rolul din drama A Different Man. Producţia „Dahomey”, în regia franco-senegalezei Mati Diop, a fost recompensată cu Ursul de Aur, pentru cel mai bun film.

Sebastian Stan a câștigat trofeul Ursul de Argint

Sebastian Stan a primit trofeul Ursul de Argint, pentru rolul său din filmul A Different Man, în regia lui Aaron Schimberg. Pelicula spune povestea lui Edward, un actor din New York care trece printr-o procedură medicală medicală drastică de schimbare a fizionomiei.

Sebastian Stan, actor: "Sunt foarte recunoscător să primesc aceast prestigios premiu, la primul festival de film european la care particip. Pentru un băiețel născut în România, are o însemnătate foarte mare, așa că vă mulțumesc."

Producţia „Dahomey”, în regia lui Mati Diop, a fost recompensată cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film.

Mati Diop, regizor: "Ca femeie franco-senegaleză, ca regizor, eu am ales. Mă număr printre cei care refuză să uite, care refuza să accepte amnezia drept mod de viață. Sunt solidară cu poporul meu din Senegal care luptă pentru democrație și dreptate. Mulțumesc."

Ursul de Argint, pentru cea mai bună interpretare în rol secundar, a fost acordat actriţei britanice Emily Watson, pentru rolul său din producţia „Small Things like These”. Al doilea trofeu ca importanţă al Berlinalei, Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului, a fost înmânat regizorului Hong Sang-soo, pentru producţia „A Traveler’s Needs”, din Coreea de Sud.

Juriul de anul acesta a fost prezidat de actriţa mexicano-kenyană Lupita Nyong’o, care a câştigat, în martie 2014, Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea sa din „12 Years a Slave”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE