Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul de film Cannes a început cu fast și eleganță

Publicat de: Euronews

Regizorul suedez Ruben Ostlund, care este președintele juriului Festivalului de Film de la Cannes din acest an, și-a exprimat solidaritatea cu scenariștii de film și televiziune de la Hollywood, aflați în grevă. Acesta a afirmat că acțiunea sindicală este singura modalitate de a schimba condițiile de muncă. Pentru prima dată după mulți ani, România nu are niciun film înscris la această ediție a festivalului. 

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes a debutat în prezența lui Catherine Deneuve, ca invitată de onoare pe covorul roșu, dar și pe afișele festivalului. O mulțime de vedete și invitați din întreaga lume participă anul acesta, de la Uma Thurman la Mads Mikkelsen și Helen Mirren. Un Palme d'Or onorific este acordat lui Michael Douglas.

Cineastul suedez Ruben Ostlund, președintele juriului

În acest an, cineastul suedez Ruben Ostlund, dublu câștigător al Palme d'Or, este președintele juriului. Pe covorul roșu, el a fost înconjurat de toți membrii juriului: nouă actori, actrițe, regizori care vor trebui să aleagă marele trofeu Palme d'Or, din cele 21 de filme aflate în competiție.

VEZI GALERIA
5 imagini

Filmul de deschidere, ca de obicei, a fost prezentat în afara competiției, în prezența întregii echipe de filmare. Jeanne du Barry, al actriței și regizoarei franceze Maïwenn, are o distribuție impresionantă, cu Johnny Depp în rolul lui Ludovic al XV-lea, înconjurat de celebri actori francezi. Producția prezintă viața romantică și amoroasă a femeii care a devenit amanta preferată a regelui. Povestea lui Jeanne du Barry este a unei femei libere, care se detașează de convențiile curții de la Versailles. O viziune feminină, dar nu neapărat feministă, potrivit regizoarei. Filmul este lansat în Franța și în Europa în timpul Festivalului de Film de la Cannes.

Cel mai mare festival de film din lume prezintă, timp de 12 zile, cele mai bune producții cinematografice mondiale, din toată lumea. Filme ale unor nume mari precum Martin Scorsese, Wim Wenders sau Kore-Eda, dar și ale unor debutanți, în special din Europa și Africa. Filme independente, dar și mari blockbustere precum cel mai recent ”Indiana Jones”, sunt așteptate cu nerăbdare, în prezența lui Harrisson Ford.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE