Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festival de muzică din Spania, oprit din cauza vijeliei. O persoană a murit, iar alte zeci au fost rănite

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

O persoană a murit, iar alte zeci au fost rănite sâmbătă dimineață, după ce o porțiune dintr-o scenă s-a prăbușit din cauza vântului puternic. Incidentul a avut loc la un festival de muzică dance, desfășurat în apropierea orașului Valencia din Spania.

Autoritățile spaniole spun că accidentul s-a produs la Medusa Festival, un eveniment de muzică electronică, desfășura pe parcursul a șase zile în orașul Cullera, situat la sud de Valencia, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Dintre persoanele rănite, trei au suferit traumatisme severe, iar 14 au prezentat răni mai puţin grave, au precizat serviciile de urgenţă, pe Twitter.

Potrivit publicației spaniole El Mundo, un tânăr de 22 de ani a murit și cel puțin 40 de persoane au fost rănite la festivalul Medusa, după ce mai multe bucăți din scenă s-au prăbușit din cauza vântului puternic. Reprezentanții Gărzii Civile au demarat o anchetă pentru a determina cauzele decesului bărbatului.

Festivalul a fost suspendat pentru moment ''din cauza vremii nefavorabile din dimineaţa zilei de 13 august şi pentru a garanta siguranţa participanţilor, a angajaţilor şi a artiştilor'', au precizat organizatorii într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a festivalului.

Zona în care se desfășura evenimentul a fost evacuată ”ca măsură preventivă pentru a facilita intervenţia serviciilor de securitate şi de securitate ale Festivalului Medusa”, au mai precizat aceștia.

Presa spaniolă mai scrie că și alte structuri din cadrul evenimentului au fost avariate de vântul puternic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE