Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Ceață densă pe plaja din Mamaia. Ce a cauzat fenomenul spectaculos de pe litoral

Este ceață la această oră pe litoral, iar fenomenul a cuprins toată plaja, de la nord la sud. Chiar și în aceste condiții turiștii nu au lăsat șezlongurile și au rămas pe plajă.

Plaja a fost învăluită de un val de ceață. Constanța s-a aflat, până la ora 10, sub avertizare de cod galben de ceață.

Este vorba despre un fenomen spectaculos care nu se întâmplă foarte des la malul mării, cauzat de o diferență de temperatură foarte mare între zi și noapte. Luni seară a plouat, iar marți dimineață este extrem de cald, zăpușeală, este greu de respirat, iar indicele termic este foarte ridicat.

Vorbim despre un cod galben de ceață ce determină vizibilitate scăzută, chiar și sub 50 de metri, motiv pentru care operațiunile în portul Constanța și Constanța sud-Agigea au fost suspendate, pentru că nu există vizibilitate.

Turiștii se bucură, oricum, de vremea frumoasă și de soare. Apa este foarte caldă. Urmează zile caniculare la malul mării, cu temperaturi care vor ajunge la 30 de grade Celsius.

De altfel, plaja din Constanța va deveni o scenă uriașă zilele acestea. Cel mai așteptat festival de la malul mării - Neversea 2023 -  începe joi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE