Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O femeie din Brazilia a furat de la mama ei tablouri în valoare de peste 130 milioane de euro. Unde au fost găsite operele de artă

Un tablou furat, în valoare de 55 de milioane de euro, a fost găsit ascuns sub un pat, într-o casă din Rio de Janeiro. Pictura, realizată de unul dintre cel mai mari artiști brazilieni, Tarsila do Amaral, a fost furat, alături de alte 15 opere de artă, de la o văduvă în vârstă de 82 de ani, care a fost căsătorită cu un colecționar de artă.

Fiica proprietarei, printre arestați

 Poliția din Rio de Janeiro a cerut arestarea a șase persoane acuzate de implicare în furtul operelor de artă, evaluate împreună la 133 de milioane de euro. Printre persoanele arestate se numără și fiica proprietarei. Potrivit poliției, ea a orchestrat jaful, ajutată de o bandă de escroci. 

În ianuarie 2020, grupul de escroci a abordat-o pe văduva lui Jean Boghici, în cartierul Copacabana și a informat-o că fiica ei este bolnavă și că va muri în curând. Văduva a fost păcălită să efectueze transferuri bancare în valoare totală de 942.000 de euro pe parcursul a două săptămâni pentru un presupus tratament spiritual.

Trei dintre operele de artă furate din locuința văduvei au fost recuperate într-o galerie de artă din Sao Paulo. Proprietarul galeriei a declarat poliției că le-a cumpărat direct de la fiica văduvei, iar alte două le-a vândut Muzeului de Artă Latino-Americană din Buenos Aires.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE