Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără măsuri sanitare în școli. În București, purtarea măștii nu va fi obligatorie

Publicat de: Euronews

Noul an școlar va începe, pentru prima dată în trei ani, fără impunerea unor măsuri sanitare împotriva COVID-19. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunțat că nu vor fi luate măsuri sanitare în școlile din București, iar masca nu va fi obligatorie la clasă.

Declarațiile au fost făcute în urma primei ședințe dintre Prefectură, reprezentanții inspectoratului școlar București și Ministerul Educației pentru pregătirea noului an școlar, care începe pe 5 septembrie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recomandat purtarea măștii în școli, cu excepția orelor de sport.

„După părerea mea, nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acțiunile obișnuite de dezinsecție, de dezinfecție la unitățile școlare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului școlar, sperăm să înceapă în condiții cât mai normal posibile. Nu va fi obligatorie purtarea măștii în niciun caz, pe ceea ce știm astăzi”, spune prefectul Capitalei, Toni Greblă.

Totodată, Toni Greblă a solicitat verificarea tuturor şcolilor din Bucureşti şi păstrarea unei colaborări strânse cu primăriile de sector, astfel încât să fie încheiate rapid lucrările de reabilitare aflate în curs de finalizare şi să fie definitivate demersurile privind obţinerea avizelor necesare desfăşurării activităţii în aceste unităţi de învăţământ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE