Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără dosar cu șină în Parlamentul României. Cum vor putea cetățenii să interacționeze cu parlamentarii

Dosarul cu șină ar putea deveni istorie în Parlamentul României. Camera Deputaților a făcut un pas important în acest sens prin finalizarea unui proiect cofinanțat din bani europeni. Cetățenii care interacționează cu aleșii vor avea acces online la mai multe servicii publice.

Proiectul de digitalizare s-a derulat în ultimii trei ani, iar din 3 ianuarie 2023 va fi disponibil pentru publicul larg.

Cum vor interacționa românii cu Parlamentul

Românii pot face operații online când apelează la Parlament. Pot depune petiții, pot cere copii ale unor documente de arhivă sau solicita acces la ședințele publice ale Camerei Deputaților. Pot consulta inițiativele legislative ale celor pe care i-au votat.

„Poți foarte ușor să te conectezi la această platformă, să găsești informațiile despre care am vorbit mai devreme stând în parc, stând la birou, stând acasă în fotoliu... Pe munte sau în orice zonă în care ne desfășurăm activitatea”, a explicat George Ionuț Dumitrică.

Proiectul costă aproape 15 milioane de lei. Mai mult de 12 milioane vin din finațare europeană. Accesul online este prin intermediul site-ului Camerei Deputaților, cdep.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE